BBC'ye göre Türklerin en sevdiği ülke

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin 25 ülkede yaptırdığı anket, Türklerin en olumlu baktığı ülkenin Almanya ve Japonya, olumsuz baktığı ülkenin ise İsrail olduğunu ortaya koydu.

Haberler 23.05.2013 - 09:27

BBC'nin anketinde katılımcılara Avrupa Birliği ve şu 16 ülkeye nasıl baktıkları soruldu:

Çin, Hindistan, İngiltere Japonya, ABD, Almanya, Kanada, Fransa, Brezilya, Pakistan, İsrail, İran, Güney Kore, Kuzey Kore, Rusya ve Güney Afrika.

BBC Dünya Servisi için 25 ülkede Aralık 2012 ile Nisan 2013 arasında 26 bin 299 kişiyle görüşülerek yapılan ankete göre, Türklerin en olumlu baktığı ülkeler Almanya ve Japonya oldu. Türklerin hakkında en fazla olumsuz görüş belirttikleri ülke ise İsrail oldu.

BBC'nin anketinde, dünyada en olumlu bakılan ülke yüzde 59'luk oy oranıyla Almanya oldu. Almanya'yı Kanada, İngiltere, Japonya ve Fransa izliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan ankette en olumlu görüş belirtilen ülke olarak Japonya'nın ismi öne çıkmıştı.

Ankete katılanların hakkında en fazla olumsuz görüş belirttikleri ülke ise İran oldu. Bu kategoride İran'ı Pakistan, Kuzey Kore, İsrail ve Rusya izledi.

BBC'nin anketine göre, ekonomileri hızla gelişen Hindistan ve Çin'e bakış ise giderek olumsuzlaşıyor.

2005'ten beri yapılan ankette bu yıl Almanya en olumlu bakılan ülkeler listesinde Japonya'yı geçerek ilk sırada yer aldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız