Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteci yarın özgür

Eski ABD Başkanı Bush'a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci El Zeydi bugün serbest bırakılması bekleniyordu ama tahliyesi bir gün ertelendi.

Haberler Anadolu Ajansı 13.09.2009 - 21:20

Avukatlarının daha önce bugün serbest bırakılacağını açıkladığı Muntazar El Zeydi, yarın tahliye edilecek. Gazetecinin kardeşi Durgam, kardeşinin cezaevinden kendisini aradığını ve yarın tahliye edileceğini söylediğini bildirdi.

Tahliyesi yarına kalmasına rağmen El Zeydi'nin Bağdat'taki evinde, gazetecinin serbest kalacağı için kutlamalar başlamış durumda. Evin duvarlarına gazetecinin resimleri, balonlar ve Irak bayrakları asıldı.

Ailesi, 9 aylık hapisten sonra Zeydi ile yarın Bağdat cezaevinin kapısında buluşmayı, daha sonra evde bir eğlence tertip etmeyi planlıyor.

Zeydi'nin kardeşi Dargam, Muntazar Zeydi'nin güvenliğinden endişe ettiklerini, bu nedenle de kutlamaları dar çerçevede yapacaklarını söyledi.

Bu arada, Zeydi'nin hapse girmeden önce çalıştığı El Bağdadiye televizyonu, Zeydi'nin, muhabir olarak işe geri dönmesini beklediklerini açıkladı.

Eyleminden sonra tüm Arap ülkelerinde kahraman olan Iraklı gazeteciye Katar Emiri Şeyh Hamid bin Halife El Tani, cezaevinden çıktığında spor otomobiller, altın at ve madalya sözü vermiş, Arap babalar kızlarını onunla evlendirmek için sıraya girmişti.

Martta 3 yıl hapis cezasına çarptırılan El Zeydi'nin cezasını temyiz mahkemesi 9 aya indirmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız