Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan El Cezire'ye Afrika makalesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar merkezli El Cezire televizyonu için kaleme aldığı makalede Türkiye ve Afrika arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Afrika'nın dostu, hemşehrisi ve ortağıdır" dedi.

Haberler NTV Haber 01.06.2016 - 14:02 Son Güncelleme : 01.06.2016 - 14:04

Afrika ülkesi Uganda'ya resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar merkezli El Cezire televizyonunun internet sitesi için bir makale kaleme aldı.

Makalede Türkiye'nin Afrika ile ilişkilerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan genç nüfusu, doğal kaynakları ve girişimci halklarıyla Afrika'nın dünyanın yükselen güçlerinden olduğuna vurgu yaptı.

Türkiye ve Afrika arasında artan işbirliğinin her iki tarafın da yararına olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan bu durumun Afrika'nın gerçek potansiyelini de ortaya çıkaracağını belirtti.

Türkiye'nin 2005 yılında Afrika insiyatifini hayata geçirdiğini ve milyarlarca dolarlık insani yardım yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye daima Afrika'nın dostu ve ortağı olacaktır" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız