Ermenistan'ın başkentinde sinagoga saldırı

Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki bir sinagoga molotofkokteyli atıldığı ve boyalarla duvarlarına zarar verildiği belirtildi.

Haberler Anadolu Ajansı 06.10.2023 - 14:01

Arşiv

İsrail basınına göre, Erivan'da bulunan bir sinagoga molotofkokteyli atıldı, camları kırıldı, duvarlarına boyalar sürüldü. Atılan molotofkokteylinin yanmadığı ancak yapının zarar gördüğü aktarıldı.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) haberine göre, saldırıyı "Ermenistan Genç Savaşçıları" isimli bir grup üstlendi. İsrail ve dünya Yahudilerini "Azerbaycan'a destek vermekle" suçlayan grup, yaptığı açıklamada "Yahudiler, Ermeni halkının düşmanıdır." ifadesini kullandı. Söz konusu grup, bu saldırıyı "uyarı" olarak niteledi ve ABD ile Avrupa'daki Yahudi hahamların Azerbaycan yönetimini desteklemeleri halinde "başka ülkelerde de sinagog yakma" tehdidinde bulundu.

SALDIRI KINANDI

Avrupa'daki Hahamlar Konfederasyonu Başkanı Pinchas Goldschmidt ise saldırıyı "tehlikeli" şeklinde tanımlayarak, Ermenistan yönetimine "sinagogların güvenliğinin artırılması ve Yahudi karşıtı saldırının sorumlularının bulunarak adalete teslim edilmesi" çağrısı yaptı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı da X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, söz konusu saldırıyı kınayarak, Ermenistan'da "nefret ve hoşgörüsüzlüğe yer olmadığını" belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız