Esad, Rus basınına konuştu

Beşşar Esad, "Mültecilerin kaderi Avrupalıları endişelendiriyorsa, teröristlere desteği sonlandırsınlar" dedi.

Haberler CHA 16.09.2015 - 06:52

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rus basınına konuştu.

Ülkesinde siyasi sürecin geleceği, istifa çağrıları ve mülteci sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Esad, kan akmaya devam ettiği sürece Suriye’de diyalog çalışmalarında başarılı olunamayacağını söyledi.

İnsanlar ölmeye devam ederken başarı sağlanamayacağını belirten Esad, "Avrupa’nın mültecileri kabul edip etmemesi sorun değil. Sorunun asıl sebepleri ortadan kaldırılmalı. Mültecilerin kaderi Avrupalıları endişelendiriyorsa, teröristlere desteği sonlandırsınlar" diye konuştu.

Suriye’de tüm halk için önceliğin "güvenlik ve istikrar" olduğunu vurgulayan Esad, hükümet içi ve dışındaki tüm siyasi güçlerin halkın bu gereksinimini karşılamak için bir araya gelmeleri gerektiğini ifade etti.

Kürtlerin Suriye toplumunun bir parçası olduğunu da vurgulayan Esad, "Onlar yabancı değil. Tıpkı Araplar, Çerkezler, Ermeniler ve yüzyıllardır Suriye’de var olan diğer birçok ulus ve mezhep gibi bu topraklarda yaşıyorlar. Bu bileşenler olmadan Suriye’de yekpare toplumun varlığı mümkün değil" şeklinde konuştu.

Esad'ın röportajının tamamı gün içinde Rus basınında yayınlanacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız