Fransa'da DAEŞ propagandası dokunulmazlık kaldırttı

Fransa'da sosyal medyada DAEŞ propagandası yaptığı gerekçesiyle aşırı sağ Ulusal Cephe milletvekili Gilbert Collard'ın yargılanabilmesi için dokunulmazlığı kaldırıldı.

Haberler NTV Haber 28.09.2017 - 10:59

Ulusal Meclis, Twitter hesabında DAEŞ'in öldürdüğü kişilerin fotoğraflarını yayınlayan Collard'ın yargılanması amacıyla dokunulmazlığını kaldırıldı.

Aşırı sağcı milletvekili Collard, dokunulmazlığının kaldırıldığını basından öğrendiğini belirterek kararı gülünç olarak değerlendirdi.

Şubat ayında Collard'ın dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yapılmış ancak başvuru, "suçun yeteri kadar belirgin olmadığı" gerekçesiyle reddedilmişti.

Hakkında terör örgütü propagandasından soruşturma açılan Collard Ulusal Meclis'in bu kararıyla yargılanabilecek.

Fransız meclisi mart ayında da Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen'in dokunulmazlığının aynı gerekçeyle kaldırılmasına karar vermişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız