Halep'te 12 bin sivil tahliye edildi

Suriye'de muhaliflerle rejim güçlerinin anlaşmasının ardından tahliyeler yeniden başladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün geceden bu yana 4 bin 500 kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

Haberler NTV Haber 19.12.2016 - 16:00 Son Güncelleme : 19.12.2016 - 16:07

Halep'teki tahliye işlemiyle ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "4 bin 500'ü gece yarısından bu yana olmak üzere şimdiye kadar 12 bin sivil Halep'te muhaliflerin bölgesinden tahliye edilmiştir" dedi.

Suriye'de sivilleri taşıyan 10 otobüs bu sabah, muhaliflerin kuşatması altındaki Şii köyleri Fua ve Kefraya'dan yola çıkarak Halep'e ulaştı. Rejim kuşatmasındaki Doğu Halep'ten de 46 otobüslük konvoy İdlib'e ilerliyor.

Halep ve İdlib'den konvoylar eş zamanlı olarak hareket etti. İdlib'e bağlı Fua ve Kefraya köylerinden çıkarılan 503 sivil, rejim kontrolündeki Halep'e götürüldü.

Halep'ten yola çıkan konvoy ise İdlib'e gidiyor. Muhaliflerle rejim güçleri arasındaki yeni mutabakat Türkiye ve Rusya'nın arabulucuğu ve garantörlüğünde gerçekleşti.

Yaklaşık bir buçuk yıldır muhaliflerin kuşatması altındaki Fua ve Kefraya kasabalarından 3 gün içinde toplam 4 bin kişi tahliye edilecek.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, Doğu Halep'te bir yetimhanede mahsur kalan 47 çocuğun da tahliye edildiğini duyurdu.

Çocuklardan bazılarının yaralı olduğu bazılarının ise sussuzluktan hastalandığı belirtildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız