İran'dan "Suriye" ve" Yemen" atağı

İran, Suriye ve Yemen'de yaşanan krizlerin aşılması için harekete geçiyor. Tahran iki ülkede yaşanan siyasi krizlere çözüm için 6 Körfez ülkesiyle görüşmeler yapacak.

Haberler NTV Haber 14.08.2015 - 17:35

İran Dışişleri Bakan yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, 6 Körfez ülkesiyle müzakerelerin ilk turuna eylül ayında başlamayı planladıklarını açıkladı.

Müzakerelerde Suriye ve Yemen'de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak İran ve Körfez ülkeleri arasında siyasi farklılıkların giderilmesi ve ortak bir girişim başlatılması amaçlanıyor.

Asıl hedef ise IŞİD'e karşı daha etkin mücadele edilebilmesi. Tahran, iç savaşın devam ettiği Suriye ve Yemen'deki sorunların ortak bir politika üretilmeden çözülemeyeceği görüşünü savunuyor.

Görüşmelere altı Körfez ülkesi Bahreyn, Katar, Kuveyt, Umman, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin yanı sıra Türkiye'nin de katılabileceği belirtiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız