IŞİD Azez'e ilerliyor

Rakka operasyonu sürerken, Türkiye sınırının Suriye tarafında da hareketlilik var. Terör örgütü IŞİD militanları, Türkiye'ye 6 kilometre uzaklıktaki Azez'e bir adım daha yaklaştı.

Haberler NTV Haber 27.05.2016 - 19:07

Arşiv

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü, IŞİD'in Halep'in kuzeyindeki "Mare" şehri yakınlarındaki bazı köyleri ele geçirdiğini ve örgütün bölgeyi tamamen kuşattığını açıkladı. Böylelikle IŞİD militanları Azez'e 5 kilometre yaklaşmış oldu.

Bu, son 2 yılda IŞİD'in bölgedeki en büyük kazanımı olarak niteleniyor. Azez, Suriyeli muhalifler için stratejik öneme sahip çünkü ikmal yollarının üzerinde bulunuyor.

Azez ayrıca Türkiye sınırına 6 kilometre uzaklıkta. Bölgede daha önce yoğunlaşan çatışmalar, 20 binden fazla Suriyelinin evlerini terk etmesine yol açmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız