İsrail-Hamas ateşkesi tehlikede: 5 ölü

İsrail uçaklarının, Gazze Şeridi'nde düzenlediği hava saldırılarında beş kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Haberler 25.08.2011 - 11:15

Saldırılarda hayatını kaybeden beş kişiden ikisinin İslami Cihat örgütünün lider kadrosundan olduğu öğrenildi.

Gazze'deki sağlık görevlileri saldırıda hayatını kaybeden diğer  üç kişinin ise Gazzeli sivillerden oluştuğunu açıkladı.

Hayatını kaybeden üç Filistinli sivilin, 65 yaşındaki bir erkek, İslami Cihad'a ait bir spor salonunda bulunan bir kişi, ve kaçakçılık yapan bir kişi olduğu belirtildi.

İSRAİL HAVA SALDIRILARINA DEVAM EDİYOR
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, saldırılan hedeflerin Gazze'ye silah kaçakçılığının yapıldığı ve İsrail'e yönelik roketlerin fırlatıldığı yerler olduğu bildirildi. Gazze'den İsrail'in güneyine 19 roket ve havan mermisinin atıldığı belirtildi.

ATEŞKES TEHLİKEDE
Yaşanan gerilimin, pazar günü İsrail ve Gazze arasında ilan edilen gayri resmi ateşkese zarar verebileceği tahmin ediliyor.

Saldırıdan sonra Gazze'nin yönetiminde olan Hamas'tan yapılan açıklamada "İsrail'in ateşkesin sürdürülmesi yönünde samimi bir niyetinin olmadığı ortaya konmuştur" denildi.

Geçen hafta sekiz İsrailli'nin yaşamını kaybettiği saldırı sonrasında yükselen gerilim, İsrail'in Gazze'ye hava saldırısı düzenlemesine ve 15 Gazzeli'nin ölümüne yol açmıştı.

Pazar günü ilan edilen ateşkese kadar Gazze'den İsrail'e 150 civarında roket atılmış ve bir İsrailli hayatını kaybetmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız