Kremlin'den Putin'in Türkiye ziyaretiyle ilgili açıklama

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyaretle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Putin'in Türkiye'ye iki günlük ziyaret gerçekleştireceği ve Akkuyu Nükleer Santrali'nin temel atma törenine katılacağı belirtildi.

Haberler ntv.com.tr 02.04.2018 - 12:53 Son Güncelleme : 02.04.2018 - 12:54

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 3-4 Nisan'da Ankara'da özellikle enerji alanındaki stratejik projeler ile Suriye de dahil olmak üzere uluslararası gündemdeki konuları ele alacağı belirtildi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 3-4 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'yı ziyaret edecek.

3 Nisan'da 7. Türk-Rus Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısının yapılacağı belirtilen açıklamada, "İkili ticari-ekonomik ilişkilerin durumu ve gelişme perspektifi, özellikle enerji alanındaki ortak stratejik projelerin gidişatı ele alınacak. Suriye'de terörle ortak mücadele de dahil bölgesel ve uluslararası gündemdeki güncel konuların istişare edilmesi planlanıyor" dendi.

Açıklamada Putin ile Erdoğan'ın Akkuyu Nükleer Santrali'nin temel atma törenine katılacağı da ifade edildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinde İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile de bir araya geleceği belirtildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız