Mısır'da yeni hükümet işbaşı yaptı

Şerif İsmail başbakanlığındaki kabine yemin ederek göreve başladı. Eski hükümet yolsuzluk skandalı üzerine geri çekilmişti.

Haberler DW Türkçe 19.09.2015 - 14:29

Şerif İsmail, İbrahim Mehleb başbakanlığındaki eski hükümette enerji bakanı olarak görev yapıyordu.

Eski bakanlar kuruluna kıyasla 33 bakanlıktan 14'ü yeni isimlerden oluştu. Maliye, dışişleri ve içişleri gibi kilit önemdeki bakanlıkların değişmemesi dikkat çekti.

EL SİSİ DÖNEMİNİN İKİNCİ KABİNESİ

Eski Tarım Bakanı Salah Hilal, kamu arazilerini ihaleye açmadan kendi çevresine dağıtmak ve karşılığında milyonlarca dolar rüşvet almakla suçlanıyordu. Mehleb geçen yılın mart ayında işbaşı yapmıştı. Böylece geçen yıl göreve gelen Devlet Başkanı Abdülfettah El Sisi döneminin ikinci kabinesi kurulmuş oldu.

Öte yandan Devlet Başkanı El Sisi Başsavcılığa Nebil Sadık'ı atadı. Eski Başsavcı Hişam Bereket, konvoyuna düzenlenen bir bombalı saldırıda hayatını kaybetmişti. Nebil Sadık, Mısır'ın en üst düzey istinaf mahkemesinin başkan yardımcılığını yürütüyordu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız