Mursi'ye 3 yıl hapis cezası

Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi, yargı makamına hakaret etmekten suçlu bulunarak 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler İHA 30.12.2017 - 15:14

Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi, yargı makamına hakaret etmekten suçlu bulunarak 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Kahire Ceza Mahkemesi, Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi ve birlikte yargılanan diğer 19 kişi yargı makamına hakaret etmekten suçlu bulunarak 3 yıl hapse mahkum etti ve 2 milyon Mısır Poundu tazminat ödemesine hükmetti. 

Mursi, 2013 yılında yaptığı bir konuşmada bir yargıcı önceki seçimlerde yapılan yolsuzlukları gözardı etmekle suçlamıştı. 

Öte yandan, Mursi, Mısır’da uzun süre devlet başkanlığı yapan Hüsnü Mübarek’in 2011’de devrilmesinin ardından 2012’de demokratik yollarla seçilerek iktidara gelmişti. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız