NATO: İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin endişelerini gidermeye hazır

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki çekincelerine yönelik yeni açıklamalar var. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, "Türkiye ile uzun bir geçmişe dayanan güçlü bir savunma işbirliğimiz var, birlikte çalışmaya devam edeceğiz" derken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise üç ülke yetkilileriyle Brüksel'de bir araya geleceklerini söyledi.

Haberler NTV Haber 01.06.2022 - 18:35 Son Güncelleme : 01.06.2022 - 18:40

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüşmesi sonrası ortak basın toplantısında konuştu.

"Ortaklarımızın güvenlik endişelerine büyük önem veriyoruz" diyen NATO Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın iletişim halinde olduklarını vurguladı.

"Türkiye, İsveç ve Finlandiya'dan üst düzey yetkililerle önümüzdeki günlerde Brüksel'de bir araya geleceğiz" diyen Stoltenberg, "Ortak bir yol bulacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ise “Türkiye'nin endişeleri, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO'nun desteğiyle çözülecektir” dedi.

“Türkiye ile uzun bir geçmişe dayanan güçlü bir savunma işbirliğimiz var, birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SURİYE'NİN KUZEYİNE OPERASYON

Blinken, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine planladığı harekata da değindi. “Suriye'nin kuzeyinde DAEŞ ile mücadeleyi sekteye uğratacak harekatları endişe ile karşılıyoruz” dedi.

Blinken, Suriye'deki yeni bir harekatın bölgede istikrarsızlığa neden olacağını savundu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız