Nijerya Twitter'ı askıya aldı

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari'nin resmi Twitter hesabının dondurulmasının ardından ülkede Twitter'ın faaliyetleri askıya alındı.

Haberler NTV Haber 05.06.2021 - 00:50

Gelişmeyi Nijerya Enformasyon ve Kültür Bakanlığı duyurdu. Yapılan açıklamada, kararın, platformun ısrarla Nijerya'nın kurumsal varlığını baltalayabilecek şekilde kullanılması nedeniyle alındığı belirtildi. Ayrıca hükümetin Ulusal Yayın Komisyonuna ülkedeki tüm sosyal medya operasyonlarını lisanslama sürecini derhal başlatması talimatını verdiği aktarıldı.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, kamu binalarına saldıran isyancılara yönelik Twitter hesabından 1 Haziran'da 1967-1970 yıllarında ülkede 1 milyon kişinin ölüme neden olan sivil savaşı hatırlatmış ve tehdit içeren bir paylaşımda bulunmuştu.

Twitter, Buhari'nin paylaşımını silerek hesabı askıya almıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız