Nuh'un Gemisi bulundu mu?

Aralarında Çinli ve Türklerin de bulunduğu bir grup araştırmacı Ağrı Dağı'nda Nuh'u Gemisi'nin parçalarını bulduğunu öne sürdü.

Haberler 27.04.2010 - 09:33

Çinli ve Türk araştırmacılardan oluşan "Uluslararası Nuh'un Gemisi Araştırmaları Grubu", Ağrı Dağı'nın yaklaşık 4 bin metre yüksekliğinde, 4 bin 800 yıl öncesine ait ahşap gemi parçaları bulduğunu ve bunların Nuh'un Gemisi'ne ait olduğunu savunuyor.

Geminin iskeletinin birçok bölüm barındırdığı ve kalıntıların geminin içinde hayvanların konulabileceği birçok bölme olduğuna işaret ettiği söyleniyor.

Bölgenin korunması için Türk yetkililerden yardım bekleyen ekip, UNESCO'nun bölgeyi "dünya mirası" listesine almasını isteyecek.

Araştırmacıalrdan Hong Kong'lu belgesel yönetmeni, "Nuh'un Gemisi olduğuna yüzde 100 emin değiliz, yüzde 99.9 öyle olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız