Obama'ya saldırı iddiası

ABD'de Başkan Barack Obama'nın kampanya karargahına saldırı planladıkları iddiasıyla 3 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 20.05.2012 - 02:24

Amerikalı savcılar, çarşamba gecesi, NATO zirvesinin yapılacağı Şikago kentinde bir eve düzenlenen baskında tutuklanan 3 kişinin, Obama'nın yanı sıra Beledeye Başkanı Rahm Emanuel'in evi ile polis karakolları ve devriye arabalarının aralarında olduğu başka hedeflere de saldırı planladıklarını belirtti.

Savcılar, şüphelilerin, yarın başlayacak ve 2 gün sürecek NATO zirvesi öncesi molotofkokteylleri hazırlamaya çalışmakla suçlandıklarını ifade etti. Şüphelilerin, teröre destek için materyal sağlamak, terörist saldırı planlamak ve patlayıcı bulundurmakla itham edildiği bildirildi.

Şüphelilerin 1 Mayıs protestolarında katılmak için geçen ayın sonunda Şikago'ya geldikleri, kendileriyle gözaltına alınan diğer 6 kişininse haklarında hiçbir suçlama getirilmeksizin dün serbest bırakıldığı kaydedildi.

Polis, tutuklanan kişilerin 20 yaşındaki Brian Church, 24 yaşlarındaki Vincent Betterly ve Jared Chase olduğunu bildirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız