Papa'dan Türkiye mesajı

İtalya yolunda Türkiye ziyaretini değerlendiren Papa Francis, "Benim asıl kalbimde olan Türkiye - Ermenistan sınırı. Keşke o sınır açılsa" dedi.

Haberler 30.11.2014 - 22:16

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, 3 günluk ziyaretinin ardından Türkiye'den ayrıldı.

İtalya yolunda ziyaretine ilişkin önemli açıklamalar yapan Papa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1915 olayları için başbakanlığı döneminde yayınladığı taziye mesajını olmlu bulduğunu söyledi.

Papa Francis, "Türk Hükümeti geçen yıl bir jest yaptı, dönemin Başbakanı Erdoğan bir mektup yazdı, bazıları bunu çok zayıf buldu. Benim bu konudaki yargım ise büyük ya da küçük bilmiyorum ama bu bir el uzatmaydı. Bu her zaman pozitif bir şeydir. Ben elimi çok da uzatabilirim ya da az uzatabilirim ve diğerinin bana ne diyeceğini beklerim" diye konuştu.

'Gönlünden geçenin Türkiye-Ermenistan sınırının açılması olduğunu' ifade eden Papa, şunları kaydetti:

"Benim asıl kalbimde olan; Türkiye-Ermeni sınırı. Keşke o sınır açılsa, o kadar güzel bir şey olur ki. Ben o bölgede, sınırların açılmasını kolaylaştırmayan jeopolitik problemler olduğunu biliyorum ama bu halklar arasında uzlaşma olması için dua edelim."

'HERKES İÇİN DUA ETTİM'
Papa Francis Sultanahmet Camii'nde neden dua ettiğini de şu sözlerle açıkladı:

"Sultanahmet Camii'ne ben turist olarak geldim diyemezdim. Oradaki o muhteşemlikleri gördüm. Müftü de çok iyi açıklıyordu orada neler olduğunu. Kur'an'dan pasajlar okudu; Meryem Ana'dan bahsetti. O anda dua etmek istedim. Müftüye dua edelim dedim. O da tamam dedi."

Papa, Türkiye için, barış için, müftü için, herkes için dua ettiğini söyledi.

İslamiyet'in radikal faaliyetlerle ilişkilendirilmesine kızdığını belirten Papa, "Kur'an bir barış kitabıdır" ifadesini kullandı.

Papa, dinlerarası diyalog konusunda en güzel sohbeti Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve ekibiyle yaptığını da vurguladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız