Putin'den Pussy Riot'a gözdağı

Rusya'nın muhalif müzik grubu Pussy Riot'ın iki üyesi, kış olimpiyatlarının düzenlendiği Soçi'de gözaltına alındı. Pussy Riot'un iki üyesi daha sonra serbest bırakıldı.

Haberler 18.02.2014 - 16:26

Muhalif rock grup Pussy Riot'un üyeleri Maria Alyokhina ve Nadezda Tolokonnikova serbest bırakılmalarının üzerinden iki ay geçmeden yeniden Rus polisiyle karşı karşıya geldi.

Grup üyeleri, kış olimpiyatlarının düzenlendiği Soçi'de hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

Tolokonnikova Twitter'dan yaptığı açıklamada, gözaltına alındıkları sırada herhangi bir protesto içinde olmadıklarını söyledi.

Polisin güç kullandığını ifade eden Alyokhina ise, polis aracından bir fotoğraf paylaştı.

Nadezda Tolokonnikova'nın eşi Peter Verzikov, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, Pussy Riot'un iki üyesinin, gözaltına alındıktan saatler sonra serbest bırakıldığını belirtti.

Pussy Riot grubunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı yeni bir şarkının kaydı için Soçi'de olduğu belirtiliyor.

Grup üyeleri daha önce de Rusya'da bir katedralde seslendirdikleri Putin karşıtı şarkı nedeniyle iki yıl hapis yatmış, geçtiğimiz Aralık'ta ise genel afla serbest bırakılmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız