Ukrayna, Rus mallarına ambargoyu uzattı

Ukrayna, rus ürünlerine uygulanan ambargonun 2018'e kadar enuzatılmasına karar verdi.

Haberler Anadolu Ajansı 11.07.2016 - 20:42

Ukrayna'da Bakanlar Kurulu'nun Rus ürünlerine ambargonun 2018'e kadar uzatılması kararı yürürlüğe girdi.

Rusya’nın Ukrayna ürünlerinin topraklarından transit geçişini engelleyen kararına karşılık Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun aldığı karar, resmi internet sayfasında yayınlandı.

Yürürlüğe giren karara göre, Rus mallarının Ukrayna'ya girişine yönelik yasaklama 1 Ocak 2018'e kadar sürecek.

Kararın açıklamasında, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yaptırımlarını uzatmasına cevap olarak ambargonun uzatıldığı belirtildi.


Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı, Rusya’nın 1 Temmuz itibarıyla Ukrayna mallarının topraklarından transit geçişine ilave kısıtlamalar getirdiğini duyurmuş, bu kısıtlamaların Ukrayna’nın Kazakistan ve Kırgızistan’a ürün göndermesini olumsuz etkilediğini belirtmişti.

Bunun üzerine geçen hafta Ukrayna hükümeti, Rusya’ya yılbaşında başlayan ve 5 Ağustos 2016’ya kadar sürecek ambargonun 2018’e kadar uzatacağını duyurmuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız