Somali'de patlama: 3 ölü

Somali'nin başkenti Mogadişu'da, Türkiye Maarif Vakfı okuluna yakın bölgede yola tuzaklanan bombanın infilak etmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Haberler Anadolu Ajansı 18.06.2020 - 11:29 Son Güncelleme : 18.06.2020 - 13:37

Son dakika haberi! 

Somali Hükümet Sözcüsü İsmail Muhtar Ömer, yaptığı açıklamada, başkent Mogadişu'nun Hodan bölgesinde yaşanan patlamada yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 kişinin öldüğünü, 3 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Ömer, Türkiye Maarif Vakfı okuluna yakın bir bölgede yaşanan patlamanın burada hareket halinde olan askeri araçları hedeflediğini söyledi.

"TMV ÇALIŞANLARI ZARAR GÖRMEDİ"

TMV Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cihad Demirli, patlamanın okulun yaklaşık 150 metre uzağında yaşandığını, Türk ve yerel çalışanların zarar görmediğini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Okulların tatil olması nedeniyle bölgede öğrenci ve öğretmen hareketliliğinin bulunmadığını vurgulayan Demirli, "TMV olarak Somali halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız