'Türkiye Yunanistan'a nota verdi'

Türkiye, askerden arındırılmış statüsünde bulunan Semadirek Adası'nda tatbikat yapan Yunanistan'a nota verdi. İsrail ve ABD'nin Doğu Akdeniz'de yaptığı askeri tatbikata bu yıl Yunanistan da katılıyor.

Haberler Anadolu Ajansı 30.03.2012 - 17:11

Yunan medyası, Türkiye'nin askerden arındırılmış statüsü bulunan Semadirek Adası'nın (Samothraki) askeri tatbikatların dışında tutulması konusunda Yunanistan'a nota verdiğini duyurdu.

Haberlerde, Türk makamları tarafından dün Yunanistan'a verilen notada, Yunanistan'ın, 1914 anlaşması ve 1923 Lozan Antlaşması'na göre, Doğu Ege adalarının silahsızlandırılmasıyla ilgili yükümlülüklerini ihlal ettiği belirtilerek, Semadirek Adası'nın askeri tatbikatların dışında tutulmasının istenildiği belirtildi.

Atina'da yayımlanan Ethnos gazetesi, Yunan makamlarının, başka bir notayla Türkiye'nin bu tezini ret ettiğini iddia etti.

Ethnos haberinde, Türk ve Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin Ege'de bazı bölgeleri askeri tatbikatlar için kapattığını belirtti.

Diğer taraftan Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ise, Yunanistan'a nota verildiğini doğrulayarak, Yunanistan'ın Doğu Ege adalarının silahsızlandırılması ile ilgili uluslararası anlaşmaları ihlalleri konusundaki uyarıların uzun süredir yapıldığını bildirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız