Yunan Dışişleri Bakanlığı: Saldırı ‘trajik’

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dimitri Druças, Gazze'ye yardım taşıyan gemilere İsrail'in düzenlediği askeri operasyonu ''trajik'' olarak nitelendirdi.

Haberler Anadolu Ajansı 31.05.2010 - 14:58

Özel ''Real'' radyosunda yayımlanan bir programa katılan Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Dimitri Druças, İsrail'in saldırısına değindi.

İlişkili Haberler


Saldırının ''üzüntü verici'' olduğunu söyleyen Druças, halihazırda en büyük sorunun, gelen bilgilerin teyit edilememesi olduğu kaydetti.

İsrail ordusunun tüm iletişimi ve bilgi akışını kestiğini belirten Druças, diğer ülkelerle işbirliği sonucu elde edilen verilerin, saldırının uluslararası sularda gerçekleştirildiği yönünde olduğunu vurguladı.

Druças, İsrail'in Atina büyükelçisini protestoda bulunmak üzere makamına çağırdığını belirtti. Büyükelçinin, ''yalnızca filonun en büyük gemisi olan Türk bayraklı gemiye saldırıldığı'' yönündeki sözlerini aktaran Druças, Türk gemisinde iki Yunan vatandaşının olduğunu, bunun dışında bir bilginin bulunmadığını kaydetti.

''Resmi bilgilere ulaşılıncaya kadar soğukkanlı ve sabırlı olunması gerektiğini'' söyleyen Druças, ''Hayatını kaybedenler arasında Yunan vatandaşlarının olmaması'' dileğinde bulundu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız