Yunanistan'da sığınmacı kampında olay

Yunanistan'ın başkenti Atina'daki sığınmacı kampında olaylar çıktı. Sığınmacıların, Yunan Göç Politikaları Bakanı Yannis Mouzalas'ın kampa girişini engellemeye çalışmasıyla kısa süreli arbede yaşandı.

Haberler NTV Haber 06.02.2017 - 17:25

Yunanistan Göç Politikaları Bakanı Yannis Mouzalas, sığınmacıların kötü şartları protesto etmek için açlık grevine başladığı iddiaları üzerine Elliniko kampını ziyaret etti.

Kampa girmek isteyen Mouzalas sol bir gruba bağlı protestocular ve sığınmacıların oluşturduğu insan zinciriyle engellenmek istendi.

Olaya polisin de dahil olmasıyla kısa süren bir gerginlik yaşandı. Arbedenin ardından kampa giren Mouzalas, gazetecilere yaptığı açıklamada kamptaki şartların düzeltilmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Çoğunluğunu Afgan uyruklu sığınmacıların oluşturduğu yaklaşık bin 500 kişilik kamptaki kötü yaşam şartları birçok kez gündeme gelmişti.

Yunan hükümeti kampı boşaltmak istediğini söylese de şu ana kadar önemli bir adım atılmadı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız