‘Zelaya istediği kadar kalabilir’

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, Honduras'ın devrik devlet başkanının Brezilya Büyükelçiliğinde istediği kadar kalabileceğini söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 26.09.2009 - 10:23

Lula, ABD'nin Pittsburg kentindeki G20 zirvesi sonrasındaki açıklamasında, ''Zelaya, güvenliği için ne kadar gerekiyorsa Tegucigalpa'daki Büyükelçilikte o kadar kalabilir'' ifadesini kullandı.

Roberto Micheletti'nin hükümetinin Brezilya'yı Zelaya'nın ülkesine dönüşünü kolaylaştırdığı yönündeki suçlamalarına ilişkin bir soru üzerine Lula, ''Bir darbecinin budalaca sözlerini yorumlayacak değilim. Anormal olan Zelaya'nın dönüşü değil, Micheletti'nin hala orada olmasıdır'' dedi.

Manuel Zelaya, beklenmedik biçimde pazartesi günü ülkesine dönmüş ve Brezilya Büyükelçiliğine sığınmıştı.

BM Güvenlik Konseyi de, Roberto Micheletti hükümetini Brezilya Büyükelçiliğinin dokunulmazlığını ihlal edilmesi ihtimaline karşı uyarmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız