2021 ATA AÖF yaz okulu sınavı ne zaman? (ATA AÖF yaz okulu ders seçimi ve kayıt nasıl yapılır?)

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) yaz okulu için ders seçimi kayıt işlemleri okulun resmi internet adresinden alınıyor. Yapılan açıklamaya göre yaz okulu kayıt tarihleri 11 Ağustos 2021 Çarşamba günü saat 23:59'a kadar uzatıldı. Peki öğrenciler tarafından merakla takip edilen Yaz okulu sınavı ne zaman?

Haberler ntv.com.tr 10.08.2021 - 15:45 Son Güncelleme : 10.08.2021 - 17:55

Üniversite eğitimini örgün devam edemeyen ya da ikinci üniversitesini okuyan öğrencilerin ilgiyle takip ettiği ATA AÖF yaz okulu ders kayıtları, 26.07.2021-09.08.2021 tarihleri arasında yapıldı.

Ancak yoğun talep üzerine ATA AÖF yaz okulu kayıt tarihleri  11 Ağustos 2021 Çarşamba gününe kadar uzatıldığı bildirildi.

ATA AÖF YAZ OKULU KAYIT NASIL YAPILIR?

Materyal ücretinden muaf olan engelli öğrenciler (%40 ve üzeri rapora sahip olanlar) ile gazi, şehit/gazi yakını (birinci dereceden) öğrencilerden yaz okulu ücreti alınmayacaktır.Öğrencilerimiz kayıt tarihlerinde ders seçimi yaparak yaz okuluna kayıt yaptırabilirler.

Uygulama eğitiminin dönem içerisinde alınmış olması ve ara sınav (vize) notunun oluşması şartı ile yarıyıl sonu (final) veya bütünleme sınavında başarısız olunması durumunda; Sosyal Hizmet Lisans ve Sosyal Hizmet Lisans Tamamlama programlarının müfredatında yer alan Blok Uygulama I, Blok Uygulama II ve Blok Uygulama dersleri, yaz okulunda alınabilir.

Öğrenciler, diğer yükseköğretim programlarının yaz okulundan ders alamazlar.

Bir öğrenci, aynı eğitim-öğretim yılında hem mezuniyet üç ders sınavına hem de yaz okuluna katılamaz. Bir eğitim-öğretim yılında mezuniyet üç ders sınavına katılma hakkı olan öğrenci, yaz okulu ders seçim haftasında ders seçimi yapmadan mezuniyet üç ders sınavına katılabilir ya da yaz okulundan ders seçerek yaz okuluna katılabilir.

Yaz okulu kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, ders seçimi ile ilgili değişiklik talepleri dikkate alınmaz.

Öğrenciler, yaz okulunda açılacak derslerden en fazla toplam 5 (beş) adet ders alabilirler. Bu dersler, öncelikle alt yarıyıl dersleri olmak üzere, daha önce alınıp başarısız olunan (FF harf notlu) ve/veya ilk defa alınacak derslerden sadece yaz okulunda olmak üzere, takip eden üst yarıyıllardan (güz ya da bahar) seçebilirler.

ATA AÖF YAZ OKULU SINAVI NE ZAMAN?

Yaz okulu sınavları 12 Eylül 2021 tarihinde yüz yüze yapılacaktır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız