'Türkiye'de kızların eğitimine öncelik veriliyor'

UNESCO Genel Direktörü Bokova, Türkiye'nin kızların ve kadınların eğitimi konusuna öncelik vererek önemli aşamalar kaydettiğini söyledi.    

Haberler 27.05.2011 - 14:48

BM Bilim Eğitim ve Kültür Örgütü (UNESCO), kızların ve kadınların eğitimi konusunda bir küresel ortaklık girişimi başlattı.        

Bu girişim çerçevesinde kızların ve kadınların eğitiminde zayıf halka olarak görülen orta öğretim ve yetişkin eğitimi alanlarında UNESCO'nun eşgüdümünde çeşitli projeler yürütülecek.        

Bu girişim dolayısıyla UNESCO Merkezi'nde dün yapılan toplantıya BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Bangladeş ve Mali Başbakanları, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ağa Han ve girişime ortak olan Packard, Nokia, Microsoft, Procter and Gamble vakıf ve şirketlerinin üst düzey temsilcileri ve diğer bazı uluslararası şahsiyetler katıldı.        

UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova, ''Türkiye'nin kızların ve kadınların eğitimi konusuna öncelik vererek önemli aşamalar kaydettiğini'' belirterek, ''Türkiye'nin bu girişime verdiği desteğin anlamlı olduğunu'' söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız