Alibaba'nın kurucusu Jack Ma'yı girişimciler listesinden sildiler

Çin'deki regülasyonları eleştiren ve ardından 3 ay ortalarda gözükmeyen Alibaba Group'un kurucusu Jack Ma, Çin devlet gazetesinin girişimci liderler listesinden çıkarıldı. Bu hamle Ma'nın Pekin'in gözünden düştüğü şeklinde yorumlanıyor.

Haberler Reuters 02.02.2021 - 18:33

Çinli e-ticaret, internet ve teknoloji grubu Alibaba Group'un kurucusu Jack Ma, Çin devlet gazetesinin girişimci liderler listesinden çıkarıldı. Bu hamle Ma'nın Pekin'in gözünden düştüğü şeklinde yorumlanıyor.

Çin'in en çok tanınan iş adamı Ma, Shanghai Securities News'in bugün yayımladığı listede yer almazken gazete Huawei Technologies'den Ren Zhengfei, Xiamo'den Lei Jun ve BYD'den Wang Chuanfu'dan övgüyle bahsetti.

Jack Ma, 24 Ekim'de Çin'in düzenleyici sistemini eleştirmiş ve bu gelişmenin ardından Ma'nın sahibi olduğu Ant Group'un 37 milyar dolarlık halka arzı durdurulmuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız