Black Friday bu yıl hangi güne denk geliyor? (Black Friday tarihçesi)

1932'den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilen Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nden sonra gelen ilk cuma gününe deniyor. Peki, hem e- Ticaret sitelerinde hem de mağazalarda büyük oranda indirimli satışların yapıldığı Black Friday, bu yıl hangi güne denk geliyor?

Haberler 23.11.2021 - 14:50

Türkçeye Kara Cuma olarak çevrilen Black Friday, efsane cuma ya da muhteşem cuma gibi isimlerle de anılmaktadır.

BLACK FRIDAY HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Büyük oranlarda indirimli satışların yapıldığı Black Friday günü, bu yıl 26 Kasım tarihine denk geliyor.

BLACK FRIDAY NE KADAR SÜRECEK?

Yılın en büyük indirim dönemi olan Black Friday, 26 Kasım Cuma saat 00.00'da başlayacak. Normalde kara cuma indirimleri 24 saat sürmektedir. Ancak yaşanan yoğunluklar ve artan talep sebebiyle bazı mağazalarda 3-4 gün boyunca indirimler devam edebiliyor.

BLACK FRIDAY TARİHÇESİ

Bu güne, 1961 yılında ABD'nin Philadelphia şehrinde Noel alışverişinden dolayı oluşan yoğun trafik nedeniyle, Black Friday ismi verilmiştir.

Black Friday, hem insanlar hem de mağazalar için olumlu şekilde karşılanmaktadır. Pek çok ünlü mağaza, her yıl kapılarını müşterilerine daha erken açmaktadır ve işçilerin mesaisi daha yoğun geçmektedir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız