Dolara Rusya sürprizi

Dolar, Rusya'nın rezervlerindeki ABD Hazine tahvili payını azaltacağı açıklamasıyla değer kaybetti.

Haberler 10.06.2009 - 15:04

Uluslararası piyasalarda dolar Rusya'nın rezervlerindeki ABD Hazine tahvili payını azaltacağı açıklamasının ardından değer kaybetti.

Rusya Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, ülkesinin altın ve döviz rezervinde bulunan ABD Hazine tahvillerinin payını azaltacağını ve Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından ihraç edilen tahvillerden alacağını açıkladı.

Yaklaşık 404.2 milyar dolarlık değer ile dünyanın üçüncü büyük ABD Hazine tahvili rezervine sahip olan Rusya, ulusal döviz ve altın rezervinin yüzde 30'unu ABD Hazine tahvillerinde tutuyor.

Doların önemli para birimlerinden oluşan sepet karşısında değerini gösteren endeks 79.57 seviyesinden işlem gördü. Euro/dolar paritesi de haberin ardından 1,4130'a kadar yükseldi.

Dolar içeride de değer kaybetmiş durumda. Bankalararası piyasada dolar/TL kuru 1,53 düzeyinde seyrediyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız