Dolar ne kadar? (13 Eylül 2016)

Piyasaların tatilde olduğu günlerde hareketlenen ve dün 3 sınırına dayanan dolar bugün 2,97'nin üzerinde işlem görüyor.

Haberler ntv.com.tr 13.09.2016 - 17:57

Piyasaların tatilde olduğu günlerde dolar hareketlendi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu ay faiz artırımına gidebileceği ihtimalinin tekrar gündeme gelmesiyle gelişmekte olan para birimleri dolar karşısında erirken, dolar/TL de dün 3 sınırına dayandı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard'ın, bankanın faiz artırımı konusundaki tedbirli yaklaşımını sürdürmesi gerektiğini ifade etmesi dolar üzerinde bir miktar etkili oldu.

Brainard, Chicago Küresel İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Fed'in aşağı yönlü riskler nedeniyle faiz artışında acele etmemesini destekleyen mesajlar verdi.  New York borsasında endeksler, Brainard'ın faiz artışı için daha fazla beklemekten yana olduğunu gösteren mesajlarıyla kazançlarını artırdı. Öte yandan, dolar diğer para birimleri karşısında değer kaybederken, konuşma öncesinde 1,1267 seviyesindeki euro/dolar paritesi 1,1246'ya geriledi, dolar/TL paritesi ise 2,9800'den 2,9647'ye indi.

İç piyasa bayram tatili nedeniyle kapalı olduğu için kur bugün uluslararası piyasalarda saat 17.14'te 2,9857 seviyesine kadar yükseldi. Ardından ilerleyen saatlerde 2,97'nin üzerinde işlem görmeye devam etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız