Dünyanın en iyi havalimanı

İSG'nin ortaklarından Hintli GMR tarafından işletilen Hyderabad Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı, 2009 yılının ''En İyi Havalimanı'' seçildi.

Haberler Anadolu Ajansı 18.02.2010 - 12:42

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme AŞ'den (İSG) yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI-Airports Council International) tarafından dört kategoride gerçekleştirilen yarışmada, İSG'nin ortaklarından olan Hintli GMR tarafından işletilen Hyderabad Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı, yıllık yolcu kapasitesine göre ''15 milyon yolcu'' kategorisinde dünyanın ''En İyi Havalimanı'' seçildi. Havalimanı ayrıca kategori ayrımı olmadan tüm havalimanları içerisinde dünya çapında beşinci sırada yer aldı.
        
Yapılan değerlendirmede, havalimanı personelinin tutumu, terminalin ve lavaboların temizliği, sunulan konfor, bekleme salonları, işaret tabelaları, rahatlık ve ambiyans gibi birçok kriter de dikkate alındı.
        
Dereceye giren havalimanlarına ödülleri, Çin'de 13 Mayısta gerçekleştirilecek resmi törende verilecek.
        
İSG Yönetim Kurulu Üyesi ve GMR Türkiye CEO'su Cenk Alpsoy, konuya ilişkin açıklamasında, Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından ödüle layık görülmenin, havalimanı işletmeciliği açısından çok önemli bir gösterge olduğunu dile getirdi.
        
İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI     
Limak Holding (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığında kurulan ISG, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda mevcut terminallerin işletme hakkının yanı sıra otopark işletmesi, yer hizmetleri, kargo, uçak yakıt ikmal operasyonları ve havalimanı oteli ile CIP tesislerini 20 yıl süre ile işletme hakkını 1 Mayıs 2008'de devraldı.
        
İstanbul Sabiha Gökçen'in 20 yıllık işletme hakkını 1 milyar 932 milyon euro karşılığı devralan İSG, 500 milyon avroluk yatırım yaptı. İstanbul Sabiha Gökçen'in hızlı büyümesine katkıda bulunacak ve yıllık yolcu kapasitesini 25 milyona çıkaran toplam 320 bin metrekarelik yeni terminal binası ve ekleri 31 Ekim 2009 tarihinde hizmete alındı.
  

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız