Fitch: Euro'dan çıkışın etkisi sınırlı olur

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Yunanistan'ın Euro'dan çıkışının Avrupa'ya etkisinin sınırlı olacağını kaydetti.

Haberler 13.06.2012 - 15:49

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Euro Bölgesi bankaları için hazırladığı raporda, Yunanistan'ın varsayıma dayalı Euro Bölgesi'nden çıkışının çevre ve komşu ülkelerin üzerindeki doğrudan etkisinin ''sınırlı'' olacağını belirtti.

Yunanistan'ın ve Kıbrıs Rum Kesimi bankalarının Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılması durumunda bu karardan ''ağır bir şekilde etkileneceği'' belirtilirken, kararın Euro Bölgesi'nin diğer bankalar üzerindeki etkisinin ise nispeten ''ılımlı'' olacağı ifade edildi.

Fitch, Euro Bölgesi'nde yer alan fakat Yunanistan'da iştirakleri olan bankaların böyle bir senaryonun gerçekleşmesi durumunda en çok etkilenen bankalar içerisinde yer alacağını belirtti.

Fitch Euro Bölgesi için çizdiği olumlu tabloya rağmen, İspanya ve İtalya'nın Euro Bölgesi'nde en ciddi şekilde etkilenecek ülkeler arasında olduğunu vurguladı. Fitch, İspanya'ya geçtiğimiz haftasonu 100 milyar Euroluk kredi açmasının, ''Karar alıcıların ne gerekiyorsa yapmak konusundaki isteklerinin açık bir göstergesi'' olduğunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız