Forum İstanbul 2018 için geri sayım başladı

Ulusal ve uluslararası düzeyde fikir önderi konumundaki prestijli isimleri 17 yıldır bir araya getiren Forum İstanbul bu yıl 3- 4 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul Swissotel The Bosphorus’da gerçekleştirilecek.

Haberler ntv.com.tr 26.04.2018 - 17:52

Forum İstanbul 2018’de; ‘Dünyada Dengeler Yer Değiştirirken: Türkiye Nerede?’, ‘Eski Kıta, Büyük Potansiyel: Afrika’, ‘Eski Kıta, Büyük Potansiyel: Afrika’ya İhracat’, ‘Geleceğin Ekonomi ve Finans Sisteminde Neler Olacak?’, ‘Rekabet Gücünü İnovasyonla Artırmak; İnovalig ve İnosuit’, ‘Geleceğin Kentleri’ , ‘Sanayinin Dönüşümü: Yüksek Teknoloji Temelli Üretim’, ‘Tarımsal Üretim ve Gıda Endüstrisinde Dönüşüm’, ‘Geleceğin Dünyasında Savunma Sistemleri’ konuları ele alınacak.

KİMLER KATILACAK?

‘2023’e 5 kala: Dünya ve Türkiye’ ana temasıyla, 3-4 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul Swissotel The Bosphorus’da 17’incisi düzenlenecek Forum İstanbul’un açılış konuşmalarını Forum İstanbul Başkanı Haluk Sur, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek gerçekleştirecek. Forum İstanbul 2018’nin diğer konuşmacıları arasında T.C. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, T.C. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Reha Denemeç’in yanı sıra International Humanitarian Relief Başkanı Houda Atassi, Sabancı Üniversitesi, Uluslararası Enerji ve İklim Merkezi (IICEC) Direktörü Dr. Carmine Difiglio, Çin’deki University of International Business and Economics’ten Prof. John Gong, Pew Research Center Kıdemli Araştırmacısı Jacob Poushter, Merit Group of Companies Kurucu ve Ortağı (Güney Afrika) Hawa Bibi Khan, NBM – Moritanya İslami Finans Bankası CEO’su Abdelbaghy Ahmed Bouha, Moritanya Balıkçılık ve Deniz Ekonomisi Bakanı Nani Ould Chrougha, TunusKamu Projelerini İzlemeden Sorumlu Başbakan Danışmanı Ridha Saidi, Sudan Uluslararası İlişkiler Bakanı İdries Suleiman, See Nexus Institute (The Sustainable City) Direktörü Karim El Jisr, Dow Türkiye ve Orta Asya Cumhuriyetleri Başkanı İhsan Necipoğlu, Khidr Solutions Yönetici Direktörü Prof. Dr. Omar Fisher, Applied Automation Technologies Yönetim Kurulu Başkanı Recep Karadayı, FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, Havelsan Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay da yer alacak.

Forum İstanbul 2018 konferanslarıyla ilgili olarak Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, ‘Gündem ve geleceğe ilişkin konuların tartışıldığı bu değerli organizasyona tam 17 yıldır stratejik partner olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Forum İstanbul etkinliği, her yıl bir önceki yıldan daha güçlü, daha kapsamlı ve daha etkili bir şekilde ilerlemeye, alanında bölgesel ve küresel bir çekim merkezi olmaya devam ediyor. Bu yılki etkinliğimizin teması ‘2023’e 5 kala: Dünya ve Türkiye’. Ülkemizin 2023 hedeflerine benzer olarak dünyadaki bir çok ülke, son dönemde kısa, orta veya uzun hedefler ortaya koydu. Ancak, müstakil olarak ortaya konulan ülkesel hedeflerin ortak paydalarını tespit edebilirsek, ortak bir geleceğe doğru daha emin adımlarla ilerleyebiliriz. Sadece ülkemizden değil, dünyanın farklı coğrafyalarından etkinliğe katılacak dostlarımızla bu ortak noktaları bulmak ve bu çerçevede hedeflere birbirimize rağmen değil, birlikte yürüyecek yollar arayacağız. Etkinliğimizin ülkemiz, bölgemiz ve dünya refahına katkı sağlaması en büyük temennimiz’ dedi.

Forum İstanbul Başkanı Haluk Sur, ‘2002 yılında 2023 yolculuğuna çıkarken önümüzde çok uzun bir yol vardı. Şimdi 17 yılı ardımızda bıraktık, geriye sadece 5 yıl kaldı. O nedenle artık sadece 2023 değil, 2023 sonrası için de konuşmak durumundayız. Bu kapsamda dünya gündeminde olan endüstri 4.0, yapay zeka, dijitalleme, artırılmış gerçeklik gibi teknolojik gelişmelerin sanayi, tarım, savunma, geleceğin yaşam alanları, ekonomi ve finans sistemini nasıl etkileyeceğinin Forum’da ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye hedeflerini şekillendirirken rekabetçi olmak adına bütün bu gelişmeleri takip etmeye devam etmeli. Forum İstanbul’da bu yıl bir de Afrika konusuna özel bir yer ayırdık. Henüz ekonomik gelişmesini tamamlamamış bu eski kıta, bir milyara yaklaşan nüfusu ile küresel ekonomik ilişkiler anlamında büyük potansiyel vadeden bir pazar durumunda. Afrika’dan gelecek üst düzey bakan ve konuklarla işbirliği fırsatları da bu yıl Forum’da tartışılacak’ diye konuştu.

DÜNYADA DENGELER YER DEĞİŞTİRİRKEN: TÜRKİYE NEREDE?

Forum İstanbul Onursal Başkanı Yavuz Canevi’nin moderatörlüğünde gerçekleşecek ‘Dünyada Dengeler Yer Değiştirirken: Türkiye Nerede?’ başlıklı oturumda 2017’de Dünya’da genel ekonomik büyüme görülürken 2018 için de büyüme umutları devam etmekte. ABD, Fransa ve İngilitere’nin yeni sayılabilecek başkanları, FED’in başına yeni bir başkanın geçmiş olması, diğer gelişmekte olan ekonomilerdeki değişiklikler 2018 için öngörüleri pek de kolay kılmamakta. Öte yandan dünyada bir göç dalgası da mevcut. Küresel bazda bu belirsizlikler ön planda iken Türkiye ise 2017’de yakaladığı 7,4’lük büyüme oranı ile OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ikinci ekonomikonumunda. Enerji ve küresel ticaret nasıl bir eğilim gösteriyor? 2023’e 5 yıl kala Doğu ve Batı ile noktanın tam ortasında kalan Türkiye’yi neler bekliyor? gibi soruların yanıtları bulunacak.

ESKİ KITA, BÜYÜK POTANSİYEL: AFRİKA

Forum İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi ve MON Investment Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Önügören’in moderatörlüğünde ‘Eski Kıta, Büyük Potansiyel:Afrika’başlıklı oturumda; Afrika ülkeleri büyüyen ekonomisi, insan kaynağı, statejik konumu, doğal kaynaklarıyla kalkınma potansiyelini içinde barındıran ve başka ülkeleri de birçok alanda işbirliği yaparak gelişmeye davet eden özelliklere sahiptir. Nitekim enerji kaynaklarına ve değerli madenlere ev sahipliği yapan, startejik deniz yollarının kesişiminde konumlanan kıtada Türk iş dünyasının yakalayabileceği fırsatlar nelerdir? konular tartışılacak.

ESKİ KITA, BÜYÜK POTANSİYEL: AFRİKA’YA İHRACAT

TİM Genel Sekreter Yardımcısı Erkan Kaplan’ın moderatörlüğünde ‘Eski Kıta, Büyük Potansiyel: Afrika’ya İhracat’ başlıklı oturumda; ‘Küresel mal ticareti’, ‘Yatırım projeleri’, ‘E- Ticaret ile ihracatta sağlanacak sürekli ve kalıcı artış, ‘ E- ticaret, e- ihracat, e- dönüşüm’ başlıklı konular ele alınacak.

GELECEĞİN EKONOMİ VE FİNANS SİSTEMİNDE NELER OLACAK?

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Akgiray’ın moderatörlüğünde ‘Geleceğin Ekonomi ve Finans Sisteminde Neler Olacak’ başlıklı oturumda ‘Geleneksel paranın yerinin kripto paralar alabilir mi?’, ‘Blockchain ile bankasız bankacılık’, ‘ Fintech ekosistemi’, ‘İslami finans sistemi gelecekte nasıl şekillenecek?’, ‘ Yüksek güvenlikli veri teknolojisi, kimlik ve mobil güvenlik nasıl sağlanacak? gibi konular ele alınacak.

4 Mayıs 2018, Cuma günü, Forum İstanbul’un ikinci günü ‘2023’e 5 Kala; Üretimde Dönüşüm Haritası’ ana teması ile T.C. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın açılışı ile başlayacaktır.

REKABET GÜCÜNÜ İNOVASYONLA ARTIRMAK; İNOVALİG VE İNOSUİT

Firmaların sürdürülebilir katma değer yaratarak ihracatı arttırması amacıyla oluşturulan İnosuit, inovasyon geliştirme programı İnovalig ve rekabet gücüyle inovasyonun arttırılmasının konularının yer alacağı ikinci günün ilk oturumu, 2017 İnovasyon Stratejisi Şampiyonu olan FARPLAS’ın Yönetim Kurulu üyesi ve CEO’su ve aynı zamanda TİM, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu’nun moderatörlüğünde tartışılacak.

GELECEĞİN KENTLERİ

Bloomberg HT, Ali Çağatay moderatörlüğünde ‘Geleceğin Kentleri’ başlıklı oturumda hızlı nufüs artışı nedeniyle daha fazla insanı barındırabilmek için kentler genişliyor, yeni yaşam alanları oluşturuluyor. Sürdürülebilirlik şartlarına uygun olarak planlanması gereken kentler nası olmalı? Yeni teknolojiler neler getiriyor? gibi soruların cevapları aranacak.

SANAYİNİN DÖNÜŞÜMÜ: YÜKSEK TEKNOLOJİ TEMELLİ ÜRETİM

‘Endüstri 4.0’dan Toplum 5.0’a’, ‘Üretim göçünün tersine döndüğü bir dünyada Türkiye bir üretim üssü olabilir mi?’, ‘Kurumların yeni nesil teknolojilere uyum sağlaması için yol haritası’, ‘Dönüşüm için gerekli olan eğitim modeli’, ‘Yerli Otomotiv üretiminin yüksek teknoloji gerektiren diğer sektörlere kazandıracağı ivme’, ‘Yapay zeka, robotlar, öğrenen makineler’ gibi konular Hürriyet Gazetesi, Ekonomi Köşe Yazarı Vahap Munyar’ın moderatörlüğünde ‘Sanayinin Dönüşümü: Yüksek Tekonoloji Temelli Üretim’ başlıklı oturumda cevapları aranacak.

TARIMSAL ÜRETİM VE GIDA ENDÜSTRİSİNDE DÖNÜŞÜM

Doğuş Yayın Grubu, Servet Yıldırım moderatörlüğünde ‘Tarımsal Üretim ve Gıda Endüstrisinde Dönüşüm’ başlıklı oturumda ‘Tarımsal 2.0: Teknoloji kullanımını arttırarak, daha yüksek verim ve daha kaliteli üretim artışını sağlamak’, ‘Tarım finansmanı’, ‘Tarımda istikrar için lisanslı depoculuk ve yeni düzenlemeler, ‘ Gıdada yeni trendler ve endüstriye etkileri’, ‘Gıda güvenliği’ gibi konular ele alınacak.

GELECEĞİN DÜNYASINDA SAVUNMA SİSTEMLERİ

TC. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Reha Denemeç’in moderatörlüğünde ‘Geleceğin Dünyasında Savunma Sistemleri’ başlıklı oturumda ‘Milli Savunma sanayii’, ‘Sanal dünyada: Siber savunma’ konuları ele alınacak.

FORUM İSTANBUL 2018 PROGRAMI
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız