GameStop hisseleri sert yükseldi (Beyaz Saray'dan müdahale sinyali)

ABD'de sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya ile bir şirketin hisseleri sadece bir haftada 8 katına çıktı. Bu hızlı yükseliş Amerikan Hazine Bakanlığı'nın da radarına girdi.

Haberler Reuters, NTV Haber 28.01.2021 - 13:20

Corona virüs salgını nedeniyle 450 mağazasını kapatmayı hedefleyen oyun satış mağazası zinciri GameStop, beklenmeyen bir şekilde hisse yükseliş rekoru kırdı. Yükselişin arkasında ise tartışmalar var.

Bir yatırım şirketinin hisseyi yüksek fiyattan alanlar ile alay etmesi, sosyal medyada öfkeye neden oldu. İnternet üzerinden hisse alım kampanyaları başlatıldı.

Tesla CEO'su Elon Musk da "Gamestonk!!" kelimesini kullanarak paylaşımda bulundu. Yıla 19 dolardan başlayan şirket hissesi 320 dolara kadar çıktı. Bu da yüzde bin 500 artış demek. Artış Beyaz Saray'ın da gündemine girdi. Beyaz Saray Sözcüsü "Hazine Bakanı Janet Yellen durumu yakından izliyor" açıklaması yaptı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız