Garanti'den 3.4 milyar lira kâr

Garanti, 2012’de 179,8 milyar TL aktif büyüklüğüyle, 3 milyar 362 milyon TL net kâra ulaştı.

Haberler 31.01.2013 - 17:57

Garanti Bankası, 31 Aralık 2012 tarihli konsolide finansal tablolarını açıkladı. Bankanın 2012 yılındaki net kârı, 3 milyar 362 milyon 51 bin TL oldu.

Garanti’nin aktif büyüklüğü 179 milyar 779 milyon 374 bin TL seviyesine ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 123 milyar 903 milyon 825 bin TL destek sağladı.

Bankanın özsermaye kârlılığı yüzde 17, aktif kârlılığı ise yüzde 2 seviyesinde gerçekleşti.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, “2012 yılı küresel talebin zayıfladığı ve global büyümenin yavaşladığı bir yıl oldu. Bu durum Türkiye’ye; ekonomik büyüme ivmesinin azalması ve Merkez Bankası tarafından hedeflenen yumuşak inişin etkisiyle, iç talebin daralması olarak yansıdı. Bu nedenle 2012’yi büyümenin önceki iki yıla göre oldukça sınırlı kaldığı bir yıl olarak gözlemledik. Garanti Bankası olarak, sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme stratejimiz doğrultusunda isabetli öngörüler ile şekillendirdiğimiz etkin bilanço yönetimimiz sayesinde, bu yıl da güçlü performansımızı ortaya koyduk. Garanti, likit bilanço yapısı, sağlam aktif kalitesi ve iç kaynakları ile güçlendirdiği sermaye yapısıyla öne çıkmaya devam etti. 2012 yılında özkaynaklarımızı yüzde 21’lik artışla 21,7 milyar TL seviyesine ulaştırdık. Basel II kuralları doğrultusunda hesaplanan sermaye yeterlilik rasyomuz ise yüzde 16,9 seviyesine yükseldi” dedi.

Garanti’nin, 2012 yılında yurtdışı kaynak yaratma konusundaki başarılarına bir yenisini daha eklediğini belirten Özen,“Türk bankaları tarafından 2012 yılında gerçekleştirilen en uygun maliyetli sendikasyon kredisini temin ederek, uluslararası piyasalarda tercih edilen kurum olma özelliğimizi koruduk. Büyüme odaklı stratejimiz, güçlü uluslararası bankacılık ağımız, deneyimli ekibimiz ve potansiyel iş alanları yaratmadaki kabiliyetimiz, bu gurur verici tabloyu oluşturmamızda temel itici güçler oldu” diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız