''Geniş çaplı kriz beklemiyoruz''

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, gelişmekte olan ülke ekonomilerinde veya bankalarında geniş çaplı bir kriz beklenmediğini bildirdi.

Haberler Anadolu Ajansı 03.11.2015 - 14:40 Son Güncelleme : 03.11.2015 - 14:42

Fitch Ratings, gelişmekte olan ekonomilerde ve o ekonomilerin bankalarında geniş çaplı bir krizin beklenmediğini belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşu tarafından yapılan açıklamada, “Yavaşlayan büyüme, vadesi dolan kredi portföyleri, kurdaki zayıflama ve sermaye çıkışları gelişmekte olan ülke bankalarının üstünde baskı oluşturuyor. Buna rağmen kuruluşumuz gelişmekte olan ülke ekonomilerinde veya bankalarında geniş çaplı bir kriz beklemiyor” ifadesine yer verildi.

Fitch, gelişen ekonomilerdeki bankaların kredi profillerindeki bozulmanın ve negatif reyting eylemlerin etkilerinin ise bankaların kayıp absorbe kapasitesi, çoğu gelişen piyasada kaydedilen pozitif ekonomik büyüme ve ülke notu ile sınırlanabileceğini belirtti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız