Gram altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 5 Ağustos 2020 güncel gram ve çeyrek altın alış satış fiyatları

Gram altın fiyatları, altının ons fiyatının 2000 bin doları aşmasıyla birlikte gece saatlerinde rekorunu yeniledi. Altının gram fiyatı 461 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 766 lira, Cumhuriyet altını 3.137 liradan satılıyor.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 05.08.2020 - 14:54

Altının gram fiyatı, ons fiyatının 2.000 doları aşması ile 461 lira ile rekor seviyeye çıktı.

Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına yönelik ikinci dalga endişeleri ve ABD ile Çin arasında devam eden gerilimin desteklediği altın fiyatlarında rekorlar devam ediyor.

Altının ons fiyatı dün yüzde 2,14 değer kazanması sonrası yükseliş eğilimini bugüne de taşıdı ve 2.037 dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 

Yurt içinde ise altının ons fiyatına paralel yükselen gram altın, 461 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 766 lira, Cumhuriyet altını 3.137 liradan satılıyor.

Analistler, ABD'de görüşmeleri devam eden teşvik paketi ve Covid-19 salgınına ilişkin haber akışının gündemin odağında bulunduğunu belirterek, veri takviminde ise ABD ve Avrupa'da açıklanacak hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi ile ABD'nin özel sektör istihdamının öne çıktığını bildirdi.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 2.035 doların direnç konumuna gelebileceğini ifade eden analistler, gram altında ise 435-460 lira bandının izleneceğini söyledi.

VİDEO: ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız