IMF başkanlığı için Derviş'in adı geçiyor

Independent gazetesi, IMF başkanlığı için düşünülenler arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın eski başkanı Kemal Derviş'in de yer aldığını yazdı.

Haberler 20.04.2011 - 11:10

Independent: Kemal Derviş IMF başkan adaylarından

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) başına kimin geçeceği henüz netleşmedi.

Financial Times'ın bugünkü manşetinde, "Cameron, Brown'un IMF Başkanı olması ihtimalini ortadan kaldırıyor" ifadesi yer alıyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron dün selefi Gordon Brown'ın Uluslararası Para Fonu'nun başkanı olmasını engelleyebileceğini ima etmişti. Gazete, Cameron'ın, Brown'un bu görev için uygun bir kişi olmadığını ima etmesine dikkat çekiyor. Cameron, BBC Radyosu'na yaptığı açıklamada, "İngiltere'nin borç içinde olduğunu bilmeyen biri, IMF için en uygun kişi olmayabilir" demişti.

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Fransa'da önümüzdeki yıl yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Sosyalist Parti'nin adayı olacaksa yazın görevinden istifa etmek zorunda.

Financial Times'ın haberinde, IMF'nin geçen hafta Washington'da yapılan ilkbahar toplantılarında Strauss-Kahn'ın görevi bırakma olasılığının da konuşulduğu belirtiliyor. Gazeteye göre esas tartışma, IMF'nin bundan sonraki başkanının da Avrupalı mı yoksa gelişmekte olan bir ülkeden mi olacağı.

AVRUPALI BAŞKAN AĞIR BASIYOR
IMF'nin kredileriyle Avrupa ekonomileri için giderek daha da önem kazandığına dikkat çeken gazete, yine Avrupalı bir IMF Başkanı argümanının ağır bastığını yazıyor. Bu noktada adı geçen adayların başında, Avrupa Merkez Bankası Başkanı olmaması halinde, İtalya Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi ve Fransa Maliye BakanI Christien Lagarde geliyor. Gelişmekte olan ülkelerden adı IMF başkanlığı için geçenler ise Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD)'nin Meksikalı başkanı Angel Gurria ile eski Güney Afrika Maliye bakanı Trevor Manuel.

Independent gazetesinin haberinde ise IMF başkanlığı için düşünülenler arasında Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın eski başkanı Kemal Derviş'in de olduğu belirtiliyor.

Guardian gazetesi de, gelecek yıl görevinden ayrılması beklenen IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın yerine, Derviş'in gelebileceğini yazdı.

IMF PROGNAMINI UYGULAMIŞTI
Kemal Derviş, 2001'de krizden çıkış hazırlanan IMF destekli programının başında yer alıyordu. Hükümet kriz ortamında ekonominin dümenini o dönem Dünya Bankası Başkan Yardımcısı olan Kemal Derviş'e teslim etme kararı almıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız