IMF cari açık tahminini yükseltti

IMF cari açığın milli gelire oranı tahminini yüzde 8'den yüzde 10.5'e çıkardı.

Haberler 20.07.2011 - 11:44

IMF Türkiye'ye ilişkin büyüme ve cari açık beklentilerinde revizyona gitti.

Bu ay içerisinde G20 ekonomilerinde dair değerlendirmesini yayımlayan fon, Türkiye'de cari açığın milli gelire oranının, yıl sonunda çift haneye çıkacağı görüşünde.

2011'de cari açığın milli gelire oranı tahminini yüzde 8'den yüzde 10.5'e revize eden IMF'in 2012 tahmini ise, yüzde 8.2'den yüzde 9.8'e çıktı.

IMF büyüme tahminlerini de önemli ölçüde revize etti. Daha önce 2011 için yüzde 4.5'lik büyüme bekleyen IMF, birinci çeyrekte gelen yüzde 11'lik büyümenin ardından bu tahminini yüzde 8.7'ye revize etti.

Fon, 2012'de ise Türkiye'de büyümenin ciddi biçimde yavaşlayacağını düşünüyor. IMF'ye göre gelecek yıl yüzde 2.5'e kadar gerileyecek.

Türkiye gibi hızlı büyüyen gelişen ülkelerde mali konsolidasyon alanı olduğunu vurgulayan IMF, "Bu fırsat değerlendirilirse para politikası üzerindeki baskı da azaltılır" diyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız