IMF: En kısa sürede anlaşmak istiyoruz

IMF sözcüsü David Hawley, 'mümkün olan en kısa sürede' Ankara'yla anlaşmaya varmayı istediklerini söyledi.

Haberler 11.09.2009 - 10:09

Uluslararası Para Fonu (IMF) dış ilişkiler bölümü kıdemli danışmanı David Hawley,, Türkiye'ye kredi sağlanması konusunda 'mümkün olan en kısa sürede' Ankara'yla anlaşmaya varmayı istediklerini bildirdi.

IMF'nin sözcüsü Hawley, Washington'da düzenlediği basın toplantısında, Türk yetkililer ve IMF'nin olası bir programa en kısa sürede ulaşmak istediklerini belirtti.

Müzakerelerin Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu ekonomik zorlukların aşılması ve orta vadede çözümler konusunda devam ettiğini kaydetti.

Hawley, IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantılarının İstanbul'da 6 ve 7 Ekim tarihlerinde yapılmasının müzakerelerin sonucunu etkilemeyeceğini de vurguladı.

Yatırım bankası JP Morgan son raporunda, IMF ile anlaşmanın önümüzdeki haftalarda imzalanabileceğini öngörmüştü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız