''Merkez Bankası'nın bağımsızlığını önemsiyorum''

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Merkez Bankası'nın bağımsızlığını ve kredibilitesini önemsiyorum, para politikasının gidişatı üzerine yorum yapmayı doğru bulmuyorum" dedi.

Haberler ntvpara.com 26.04.2016 - 15:30

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantıları'nın sonucuna ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Şimşek konuşmasında "Merkez Bankası'nın enflasyonu kalıcı düşük tek haneye çekerek kredibilite kazanması ve yatırımın önünü açması arzumuzdur. Prensip olarak TCMB'nin bağımsızlığını ve kredibilitesini önemsiyorum, para politikasının gidişatı üzerine yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Kalıcı fiyat istikrarının sağlanması enflasyonun yüzde 5 ve altına indirilmesiyle gerçekleşebilir" dedi.

Şimşek, geçen yil bütçeyi dengede kapattıklarını belirterek, bu yıl güvenlik durumunu dikkate alan bütçe hazırladıkları bilgisini verdi.

"TPIC konusunda AB ve ABD ile yakın diyalog içİndeyiz, Türkiye'nin bu anlaşma dışında hiçbir şekilde kalmaması lazım" diyen Şimşek, Kilis konusumnda da "Kilis için alınacak tedbirler için kaynak konusunda sıkıntı çıkacağını zannetmiyorum" şeklinde konuştu.

Mehmet Şimşek, vize serbestisi kriterlerini Mayıs başında yerine getirmiş olacaklarını belirtti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız