Rusya'da 5 yıl sonra bir ilk

Rusya ekonomisi 5 yıldan bu yana ilk kez Kasım ayında yıllık yüzde 0,5 daraldı.

Haberler cnbce.com 29.12.2014 - 12:03

Rusya ekonomisi Ekim 2009'dan bu yana ilk kez daraldı.

Batı yaptırımları ve petrol fiyatının Haziran'dan bu yana yüzde 50 düşmesiyle mücadele eden Rusya ekonomisi Kasım'da yıllık yüzde 0,5 küçüldü.

Veriyi açıklayan Rusya Ekonomi Bakanlığı, inşaat, hizmet ve tarım sektörlerinin büyümeye katkısının azaldığına işaret etti.

Petrolde düşüşün Aralık'ta da sürdüğüne dikkat çeken ekonomistler ise batı yaptırımlarının Rusya'da 1998'den bu yana en ciddi kur krizine zemin hazırladığı görüşünü paylaşıyor.

RUBLE SERT DÜŞTÜ
Bu arada ruble, erken saatlerde dar hacimli işlemlerde dolar karşısında kayıplarını artırarak yüzde 6'nın üzerinde değer kaybetti.

Uzmanlar ihracatçı şirketlerin ay sonu vergi ödemelerini yapacak kadar döviz satarak ruble aldıktan sonra satışları azalttıklarını ifade ediyorlar.

Dolar/ruble kuru yüzde 6.3 yükselerek 57.42 seviyesinde, Euro/ruble kuru ise yüzde 6 yükselişle 70 düzeyinde bulunuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız