Toshiba'nın umudu Sinop'ta

Japon Toshiba, Türkiye ile yapılacak anlaşmayla nükleer teknoloji satışından yıllık 12.2 milyar dolar gelir elde etme hedefine erken ulaşacak.

Haberler 07.02.2011 - 10:46

Akkuyu'daki santral için Ruslarla anlaşılması sonrasında Sinop'taki santral için de Türkiye ile Japonya arasında müzakereler sürüyor.

Japon elektronik ve mühendislik şirketi Toshiba, Türkiye ile Karadeniz kıyısında bir nükleer enerji santrali inşa etmek için anlaşma sağlayacağından emin olduğunu söyledi.

Financial Times’a konuşan Toshiba Başkanı Norio Sasaki, anlaşmanın, Japon hükümetinin uzun vadeli risk sigortası sağlamasına bağlı olduğunu kaydetti.

Sasaki, Türkiye ile yapılacak anlaşmayla, nükleer teknoloji satışından yıllık 12.2 milyar dolar gelir elde etme hedefine, öngörülenden erken ulaşacağını belirtti.

Toshiba, Japon hükümetinin sağlayacağı sigorta sonrası sürecin işleyeceğini tahmin etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız