'Yerli otomobil Hatay'da üretilmeli'

Özel sektör yapılan en büyük demir çelik yatırımı MMK-Atakaş ortaklığıyla devreye girdi. Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, "Yerli otomobil üretilmesi rüya değil. Otomobil yatırımı yapacaklar için en uygun bölge, bu bölge" dedi.

Haberler 10.03.2011 - 10:16

Türkiye'nin özel sektör tarafından yapılan en büyük demir çelik yatırımı dün yapılan törenle Hatay Dörtyol'da devreye girdi.

Yıllık 2.5 milyon ton yassı mamul üretim kapasitesine sahip olan tesise 2 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirildi.

Rusya'nın en büyük çelik üreticilerinden MMK (Magnitogorsk Iron and Steel Works) şirketi ile Atakaş'ın ortak olarak gerçekleştirdiği yatırımla 2 bin 500 kişiye istihdam sağalanacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle açılan tesiste üretilecek mamülün yüzde 60'ı iç pazara satılacak, yüzde 40'ı ihraç edilecek.

Tören sonrasında ntvmsnbc'ye konuşan Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, yatırım teklifinin Rus ortaktan geldiğini belirterek, "Demir çelik üzerine yatırım düşünüyorduk. Ama bu kadar büyük değildi" dedi.

"Ülkemizin yassı mamule ihtiyacımız var. Erdemir'i rakip olarak düşünmüyoruz" diyen Atakaş, yassı mamul dışında başka yatırımlar düşündüklerini kaydetti.

Erdoğan'ın yerli otomobil çağrısını değerlendiren Atakaş, "Yerli otomobil üretilmesi rüya değil. Türkiye şu anda otomotivde büyük yol kat etti. Otomobil yatırımı yapacaklar için en uygun bölge, bu bölge. Yerli otomobil yapılacaksa üretim burada olmalı. Burada 10 tane liman var" diye konuştu.

Çelik fiyatlarında risk görmediğini kaydeden Atakaş, hükümetin elektrik enerjisinde destek olmasının kendilerini mutlu edeceğini ifade etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız