Ahmedinejad'dan bağlılık mektubu

Ve yasama, yargı erki başkanları ve meclisin ardından Ahmedinejad da dini lider Ayetullah Ali Hamaney'e bağlılık ve itaatini açıkladı.

Haberler 17.02.2013 - 23:33

  • 1

    Ahmedinejad'dan bağlılık mektubu

    Meclisteki 290 milletvekilinden 265'inin imzasıyla okunan bildiri:

    İslam inkılabı lideri Ayetullah Hamaney'in emirlerine itaati vacip ve kanuni bir düstur olarak kabul ediyoruz.
  • 2

    Ahmedinejad'dan bağlılık mektubu

    Meclis Başkanı Ali Laricani:

    Yasama, yürütme ve yargı erkine olan şefkatli ve hayırlı ikazlarınızı, hatalarımızın düzeltilmesi için bir genel kanun kabul ediyoruz. Bizimle ilgili olan sorunlardan dolayı özür diliyoruz.
  • 3

    Ahmedinejad'dan bağlılık mektubu

    Yargı Erki Başkanı Ayetullah Muhammed Sadık Laricani:

    Geçmişte olduğu gibi bundan sonra da tavsiye ve uyarılarınız doğrultusunda daha sağlam adımlar atacağız.
  • 4

    Ahmedinejad'dan bağlılık mektubu

    Ve yasama, yargı erki başkanları ve meclisin ardından İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da dini lider Ayetullah Ali Hamaney'e bağlılık ve itaatini açıkladı.

    Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Hamaney'e hitaben kaleme aldığı mektupta, ''Ben ve hükümetimin size olan gönülden bağlılığı ve muhabbeti ebedidir'' ifadesini kullandı.

    Hamaney'e sağlık ve esenlik dileklerinde de bulunan Ahmedinejad, kabinedeki konuşmasında da ''İslam inkılabı liderinin üzülmesine asla razı olmadım ve olmayacağım'' demişti.
  • 5

    Ahmedinejad'dan bağlılık mektubu

    Ayetullah Hamaney, erkler arasındaki yetki kullanımına ilişkin tartışmalar ve karşılıklı suçlamalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş, ''Halk huzur, sükunet ve ahlaka riayet edilmesini istiyor. Ben, şimdilik nasihat ediyorum'' diyerek tüm tarafları uyarmıştı.
  • 6

    Ahmedinejad'dan bağlılık mektubu

    İş, Refah ve Kooperatif Bakanı Abdulrıza Şeyhülislami hakkında verilen gensorunun mecliste görüşülmesi sırasında Ahmedinejad ve Laricani arasında tartışma çıkmış, taraflar birbirini suçlamıştı.
  • 7

    Ahmedinejad'dan bağlılık mektubu

    Kamuoyunda rahatsızlığa neden olan tartışmaların ardından dini ve siyasi liderler ile sivil toplum kuruluşları, yayınladıkları bildirilerde tüm tarafları uyarmış, gerginlikten kaçınmalarını istemişlerdi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız