Cezayir'de sel nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti

Cezayir, son iki aydır kurak iklim şartlarına maruz kalmıştı. Kurak geçen günlerin ardından, kuzey bölgelerinde sağanak yağışın yarattığı sel nedeniyle, 3 kişi hayatını kaybetti.

Haberler Anadolu Ajansı 26.05.2023 - 10:58

  • 1

    Cezayir'de kurak geçen günlerin ardından, sağanak yağışın yarattığı sel nedeniyle,  3 kişi hayatını kaybetti.

    Ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Kalime Vilayeti Sivil Savunma Başkanlığı, konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Başkanlık, 7 yaşındaki bir kız çocuğunun yoğun sel sularına kapılıp hayatını kaybettiğini belirtti.

  • 2

    27 AFRİKALI GÖÇMEN KURTARILDI

    Açıklamada aynı zamanda, aralarında 13 çocuk ve bir bebeğin bulunduğu 27 Afrikalı göçmenin, şiddetli sel sularından kurtarıldığı belirtildi.

  • 3

    Cezayir Devlet Radyosu da sel felaktine dair bir duyuruda bulundu. Başkent Cezayirin batısında yer alan Kalia beldesinde, yoğun seller nedeniyle evsiz bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

  • 4

    Cezayir İçişleri Bakanlığının yaptığı yazılı açıklamadaysa, Tipaza’ya bağlı Hamesti beldesinde yaşanan hava değişimleri sebebiyle bir stadyum duvarının çökmesinin ardından, bir çocuğun hayatını kaybettiği duyuruldu. Tipaza’da aynı zamanda, seller sebebiyle bazı okulların kapatıldığı ve su baskını yaşanılan evlerin temizlenmesi adına elektriğin kesildiği belirtildi.

  • 5

    YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

    Başkent Cezayir’de de yoğun yağış nedeniyle bazı otoyollar ve mahalleler su altında kaldığından, trafikte oldukça sıkıntılar yaşandı. Yetkililer, ülkenin özellikle kuzey bölgelerinde barajları dolduracak şiddetli yağışların devam edeceğini ön görüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız