Dev Lenin heykeli uzun uğraşlar sonucu yerinden kaldırıldı

2013 yılında Kiev'de başlayan halk gösterileriyle sökülmeye başlayan Lenin heykellerine bir yenisi daha eklendi. Ukrayna'da bulunan en büyük Lenin heykeli vinç yardımıyla kaldırıldı.

Haberler NTV Haber 18.03.2016 - 15:36 Son Güncelleme : 18.03.2016 - 15:46

  • 1
    2013 yılında Kiev'de başlayan halk gösterileriyle sökülmeye başlayan Lenin heykellerine bir yenisi daha eklendi. Ukrayna'da bulunan en büyük Lenin heykeli vinç yardımıyla kaldırıldı.
  • 2
    20 metrelik heykelin etrafında toplanan binlerce kişi bu tarihi olaya şahitlik etti. Ukraynalı aktivistler daha önce heykelle eğlenmek için ona Ukrayna milli futbol takımı forması giydirmişlerdi.
  • 3
    Sovyet geçmişinin izlerini silmeye çalışan batı yanlısı Ukrayna hükümeti, Lenin heykellerinin kaldırılması ile birlikte yaklaşık 950 şehir ve köyün de isimlerini değiştirecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız