Çocuklarınızı yazın nasıl giydirmelisiniz?

Yaz ayları yaklaşırken çocukların güneşin zararlı ışınlarından korunması, mevsime uygun giyinmesi ve yazı rahat geçirmesi oldukça önemli. Peki çocuklarınızı yazın en doğru şekilde nasıl giydirebilirsiniz? İşte bazı tüyolar...

Haberler ntv.com.tr 21.08.2022 - 17:43

  • 1

    Yaz mevsimi yaklaşırken, sıcak havalar yetişkinleri etkilediği gibi çocukları da fazlasıyla etkiliyor.

    Bu nedenle çocukların yazın nasıl giydirildiği son derece önemli. Çocuklar yazın doğru kumaşta, renkte ve rahatlıkta giydirilmeli, dolayısıyla da sıcak havalarda güneşin zararlı ışınlarından korunmalı.

    Peki çocuklarınızı yazın nasıl giydirmelisiniz? İşte bazı tüyolar...

  • 2

    RENKLİ VE ÇEŞİTLİ ŞORTLAR

    Yaz geldiyse pantolonları kaldırıp şortları çıkarmanın zamanı gelmiş demektir. Çocuğunuz, renkli ve sevimli şortlarıyla yazı çok rahat geçirecek ve katıldığı hek aktivitede özgürce hareket edebilecek.

    Özellikle yeni yürümeye başlayan çocuklar için, organik pamuklu şortlar kurtarıcınız olacak. Kız çocukları için dolapta bolca etek ve elbise bulundurmayı da unutmayın!

  • 3

    NEFES ALABİLİR KUMAŞLAR

    Bebeğiniz için yazın en rahat ve nefes alabilen kumaşları tercih etmelisiniz. Pamuk, keten ya da suni ipek çocukların yazlık kıyafetleri için en iyi malzemelerdir. Çocuğunuzun cildini tahriş etmeyecek yüzde 100 organik olan kumaşlar en sağlıklısı.

  • 4

    AÇIK RENKLER GİYDİRİN

    Güneşli ve sıcak havalarda çocuklarınızı koyu renklerde değil açık renklerde giydirin. Sıcaktan etkilenmemesi için açık renk tişörtler, şortlar, kız çocukları için kolsuz yazlık elbiseler ya da etekler çocukların hem rahat etmelerini sağlayacak hem de oldukça sevimli görenecekler.

  • 5

    GÜNEŞ KORUYUCULU KIYAFETLER TERCİH EDİN

    Bebeğinize/çocuğunuza güneş koruyucu kremler sürmeniz elbette kolay olmayacaktır. Bu noktada devreye güneş korumalı kıyafetler giriyor! Çocuğunuza kimyasal bir ürün kullanmak yerine, güneş korumalı kıyafetlerle onun için fiziksel bir koruma sağlayabilir ve onu güneşin zararlı ışınlarından koruyabilirsiniz.

  • 6

    ŞAPKASIZ ASLA!

    Çocukların yazın güneşten korunmaları için mutlaka şapka kullanmaları gerekiyor. Şapkalar, bebeklerin/çocukların yüzünü ve boynunu koruyan en etkili aksesuardır. Bu nedenle güneş ışınlarına karşı en etkili şekilde koruma sağlamak için çocuğunuzun dolabında büyük boy şapkalar ya da güneş korumalı bebek şapkaları bulundurun. Güneş korumalı kumaştan yapılan renkli ve desenli şapkalar çocuğunuzun hoşuna gidecektir.

  • 7

    GÜNEŞ GÖZLÜĞÜYLE STİLİNİ TAMAMLAYIN

    Küçük çocuklarda çeşit çeşit güneş gözlükleri kullanabilir. Yazın kullanılan güneş gözlükleri, çocuğunuzun gözlerini güneş ışığından korumaya yardımcı olacak. Özellikle güneş korumalı ve ışınları yüzde 100 engelleyen sevimli gözlükler tercih etmelisiniz. Birbirinden renkli ve farklı çerçevedeki gözlükler, çocuğunuzun hem ilgisini çekecek hem stiline daha da tatlılık katacak.

  • 8

    RENKLİ SANDALETLER

    Çocuğunuz eğer yürüyorsa yazın dolabında bir çift su geçirmez sandaleti olmalı. Esnek tabanlı ve çabuk kuruması önemli. Çeşitli renk ve desendeki sandaletler çocuklarınızın hem ilgisini çekecek hem de çok rahat edecek.

  • 9

    İNCE PİJAMALAR

    Yazın evinizin sıcaklığına göre eğer klima çalıştırıyorsanız, çocuklarınızın dolabında uzun kollu ince pijama takımları mutlaka bulundurun. Oda sıcaklığına göre kısa kollu pijama takımları da çocuklar için hem çok rahat hem de kullanışlı olacaktır.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız