'Lüks çadır' tesislerine düzenleme getirildi

Orman vasıflı olanlar dahil Hazine taşınmazları ile tescili mümkün olan Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler 'lüks çadır' tesislerine 20 yılı geçmemek üzere kiralanabilecek. Tesislerin kurulumunda ağaç kesilmemesi ve yenilenebilir enerji kaynaklarının tercih edilmesi esas olacak. Lüks Çadır Kampı (Glamping) nedir, nasıl yapılır? 

Haberler Reuters 23.09.2022 - 09:42

  • 1
    Doğada lüks ve konforlu konaklama imkânı sunan lüks çadır tesislerinin yüksek kalite  standartlarında planlı ve kontrollü gelişiminin sağlanmasını amaçlayan lüks çadır tesisleri nitelikler yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
  • 2

    Yönetmeliğe göre, lüks çadır tesisleri faaliyet için
    yönetmelikle belirlenen nitelikleri taşıması, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan turizm işletmesi belgesi alması zorunlu olacak.

  • 3

    Tesislerin, orman alanlarında yapılması durumunda ağaç rölöve planının da hazırlanması zorunlu tutuldu.

  • 4
    Tesislerin kurulumunda ağaç kesilmemesi ve enerji temininde yenilenebilir enerji kaynaklarının tercih edilmesi esas olacak.
  • 5
    Tesislerde müşteri yatak kapasitesinin en az yüzde 50'sine denk gelen sayıda zorunlu personel istihdamı öngörülüyor.
  • 6
    Tesislerin milli park, tabiat parkı ile sit alanları içinde yer alması durumunda, ilgili kurum, kurul ve komisyonların olumlu görüşü alınması, bununla birlikte yerleşim tasarım ve yönetim planının yanı sıra ilgili kanun ve yönetmelikler
    uyarınca koruma amaçlı imar planı yapılması da gerekiyor.
  • 7

    LÜKS ÇADIR KAMPI (GLAMPİNG) NEDİR?

    Pandemi ile birlikte gittikçe ilginin arttığı çadır kamplarında son dönemde de lüks çadırlar yoğun talep alıyor. 

    İlk olarak Batılı turistlerin Afrika kıtasındaki gezileri sırasında kullanılan lüks çadırlara Glamping adı verildi. Günümüzde doğayla iç içe sessiz ve konforlu bir tatil yapmak isteyenlerin tercih ettiği glamping çadır, bungalov ve karavan gibi konaklamaları da içine alan büyük tesislere dönüştü. 

  • 8
    İngilizce 'glamour' yani cazibe ve 'camping' sözcüklerinin birleşmesiyle ortaya çıkan Glampinglerde uyku tulumları yerine büyük ve rahat yataklar, özel tasarım banyolar, özel mutfaklar gibi otel imkanları sunuyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız